Om oss

EN NY KYRKA I DALARNA

 

"En Varm, Välkomnande, Vardagsnära kyrka i Norra Dalarna, som med öppenhet och kreativitet leder människor in i ett överlåtet lärjungaskap till Jesus"

En varm, välkomnande, vardagsnära kyrka.

 

Hope Dalarna startade under våren 2017. Till att börja möttes vi varannan söndag och varje torsdag hemma hos varandra. Skaran har succesivt vuxit och samlar idag ca 50 personer i alla åldrar.

 

Vi drömmer om en kyrka som förvaltar det tidlösa budskapet om Jesus, men ger det moderna uttryck. Vi bygger gudstjänster som präglas av glädje, modern musik och varm gemenskap. Sedan start äter vi alltid tillsammans.

 

Vi är övertygade att kyrka ska få vara spännande, roligt, trevligt och något som har betydelse i vardagen. Vi vill bygga en gemenskap som sträcker sig utanför platsen vi möts på och har betydelse för många.

 

Vi finns i Norra Dalarna, ett område som förr präglades av en mycket stark närvaro av kyrkor och kristen tro. De senaste decennierna har detta förändrats, mycket på grund av att kyrkor inte följt med sin tid. Vi vill vara en faktor som förändrar detta, som med moderna uttryck, kreativitet och öppenhet leder människor fram till Jesus.

Vilka står bakom Hope Dalarna?

 

Hope Dalarna är en "nyplanterad"/nystartad kyrka i Norra Dalarna.

 

Hope Dalarna är en kristen församling och en del av den frikyrkorörelse som kallas Pingströrelsen.

 

Initiativtagare till och pastorer i Hope Dalarna är Emil och Cecilia Gillsberg samt Daniel och Elisabeth Tornell. Samtliga är sedan lång tid boende i Mora.

 

Hope Dalarna har Pingstförsamlingen i Västerås som "moderförsamling", och står därmed under deras ledarskap.

Kontakt:


Emil Gillsberg, 0733-423334 el. emil[a]hopedalarna.se

Daniel Tornell, 0763-100 994, daniel[a]hopedalarna.se